Wipro Interview Questions for Freshers | Wipro Fresher Interview Questions





31. In a dairy farm, 40 cows eat 40 bags of husk in 40 days. In how many days one cow will eat one bag of husk ?

A. 1

B. 1/40

C. 40

D. 80

Answer : C. 40




32. The profit obtained by selling an article for Rs 480 is twice the loss obtained by selling for Rs 300. What is the cost price of the article ?

A. Rs 400

B. Rs 420

C. Rs 360

D. RS 350

Answer : C. Rs 360




33. On selling an article for Rs 1020, a merchant loses 15%. For how much price should he sell the article to gain 12% on it ?

A. Rs 1344

B. RS 1400

C. Rs 1200

D. RS 1500

Answer : A. Rs 1344




34. A sells a camera to B at profit of 20% and B sells it to C at a profit of 25%. If C pays Rs 450, what price did A pay for the camera ?

A. Rs 300

B. Rs 350

C. Rs 400

D. Rs 450

Answer : A. Rs 300




35. A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. What is the cost price ?

A. Rs 1000

B. Rs 1140

C. Rs 860

D. Rs 760

Answer : A. Rs 1000




36. A trader bought a car at 20% discount on its original price. He sold it at a 40% increase on the price he bought it. What percent of profit did he make on the original price ?

A. 10 %

B. 11 %

C. 12 %

D. 15 %

Answer : C. 12 %



37. A dishonest dealer professes to sell his goods at Cost Price but still gets 20% profit by using a false weight. What weight does he substitute for a kilogram ?

A. 855 1/2 grams

B. 833 1/3 grams

C. 833 1/2 grams

D. 875 2/7 grams

Answer : B. 833 1/3 grams




38. The C.P of 15 books is equal to the S.P of 18 books. Find the gain% or loss% ?

A. 16 2/3 % loss

B. 100/3 % loss

C. 50/3 % loss

D. 100/3 % loss

Answer : A. 16 2/3 % loss




39. The cost price of 13 articles is equal to the selling price of 11 articles. Find the profit percent ?

A. 15 5/15%

B. 18 2/11 %

C. 6 2/3%

D. 30%

Answer : B. 18 2/11 %




40. A reduction of 20% in the price of salt enables a lady to obtain 10kgs more for Rs.100, find the original price per kg ?

A. 2 3/2

B. 2 2/3

C. 2.5

D. 3

Answer : C. 2.5




41. Rs.8000 become Rs.9261 in a certain interval of time at the rate of 5% per annum of C.I. Find the time ?

A. 4 years

B. 6 years

C. 2 years

D. 3 years

Answer : D. 3 years



42. A sum of money place at compound interest doubles itself in 4 years. In how many years will it amount to eight times itself ?

A. 16

B. 8

C. 12

D. 20

Answer : C. 12




43. A property decreases in value every year at the rate of 6 1/4% of its value at the beginning of the year its value at the end of 3 years was Rs.21093. Find its value at the beginning of the first year ?

A. Rs 25600.24

B. Rs 32000.50

C. Rs 18060.26

D. Rs 18600

Answer : A. Rs 25600.24




44. A certain sum of money amounts to Rs.1300 in 2 years and to Rs. 1525 in 3.5 years. Find the sum and the rate of interest ?

A. Rs 850 , 10%

B. Rs 900, 12%

C. Rs 800, 13%

D. Rs 1000,15%

Answer : D.Rs 1000, 15%




45. The ratio of the amount for two years under compound interest annually and for one year under simple interest is 6:5. When the rate of interest is same, then the value of rate of interest is ?

A. 20 %

B. 15 %

C. 18 %

D. 22 %

Answer : A. 20 %




46. If the simple interest on a certain sum of money is 4/25 of the sum and the rate percent equals the number years, then the rate of interest per annum is :

A. 4 %

B. 5 %

C. 8 %

D. 10 %

Answer : A. 4 %




47. Find the compound interest on Rs. 20,000 in 2 years at 4 % per annum, the interest being compounded half-yearly ?

A. Rs 1648.64

B. Rs 1596.32

C. Rs 14826.56

D. Rs 11563.99

Answer : A. Rs 1648.64



48. A certain sum amounts to Rs. 7000 in 2 years and to Rs. 8000 in 3 years. Find the sum ?

A. Rs 6959.37

B. Rs 6459.37

C. Rs 5359.37

D. Rs 5759.37

Answer : C. Rs 5359.37




49. Rs.5887 is divided between Shyam and Ram, such that Shyam’s share at the end of 9 years is equal to Ram’s share at the end of 11 years, compounded annually at the rate of 5%. Find the share of Shyam ?

A. 2088

B. 2000

C. 3087

D. None of these

Answer : C. 3087




50. Vijay invested Rs.50,000 partly at 10% and partly at 15%. His total income after a year was Rs.7000. How much did he invest at the rate of 10% ?

A. 40,000

B. 41,000

C. 12,000

D. 20,000

Answer : A. 40,000




51. A train of length 110 meters is running at a speed of 60 kmph. In what time, it will pass a man who is running at 6 kmph in the direction opposite to that in which the train is going ?

A. 10

B. 8

C. 6

D. 4

Answer : C. 6




52. Two trains of equal length, running in opposite directions, pass a pole in 18 and 12 seconds. The trains will cross each other in ?

A. 14.4 sec

B. 15.5 sec

C. 18.8 sec

D. 20.2 sec

Answer : A. 14.4 sec




53. A train speed past a pole in 15 seconds and a platform 100 m long in 25 seconds. Its length is ?

A. 50 m

B. 150 m

C. 200 m

D. None of these

Answer : B. 150 m



54. Length of the train is 170 meters and speed of the train is 63 km/hour. This train can pass a bridge in 30 seconds, then find the length of the bridge ?

A. 355 mtrs

B. 325 mtrs

C. 365 mtrs

D. 312 mtrs

Answer : A. 355 mtrs




55. A man can row 4.5 km/hr in still water and he finds that it takes him twice as long to row up as to row down the river. Find the rate of the stream ?

A. 2 km/hr

B. 2.5 km/hr

C. 1.5 km/hr

D. 1.75 km/hr

Answer : C. 1.5 km/hr




56. A car travels first half distance between two places with a speed of 40 km/hr and rest of the half distance with a speed of 60 km/hr. The average speed of the car is ?

A. 48 km/hr

B. 37 km/hr

C. 44 km/hr

D. 45 km/hr

Answer : A. 48 km/hr




57. A cyclist drove one kilometre, with the wind in his back, in three minutes and drove the same way back, against the wind in four minutes. If we assume that the cyclist always puts constant force on the pedals, how much time would it take him to drive one kilometre without wind ?

A. 7/3 min

B. 24/7 min

C. 17/7 min

D. 43/12 min

Answer : B. 24/7 min




58. A motorboat whose speed is 15 km/hr in still water goes 30km downstream and comes back in four and a half hours. The speed of the stream is ?

A. 4.5 km/hr

B. 6 km/hr

C. 7 km/hr

D. 5 km/hr

Answer : D. 5 km/hr




59. A man sitting on a train travelling at the rate of 50 km/hr observes that it takes 9 sec for goods train travelling in the opposite direction to pass him. If the goods train is 187.5m long. Find its speed ?

A. 40 km/hr

B. 30 km/hr

C. 24 km/hr

D. 25 km/hr

Answer : D. 25 km/hr




60. A boat covers a distance of 30 km downstream in 2 hours while it takes 6 hours to cover the same distance upstream. What is the speed of the boat in km/hr ?

A. 5

B. 7.5

C. 10

D. 12

Answer : C. 10



UP NEXT IN WIPRO



Resume Sample for Wipro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Wipro Company => Click Here

Interview Dress Code for Wipro Company => Click Here

HR Interview Questions for Wipro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Wipro Company => Click Here

How to apply for Wipro Company => Click Here


Related Searches to Wipro Interview Questions for Freshers