Wipro Interview Questions and Answers | Wipro Aptitude Questions and Answers for Freshers





1. If the sum of two numbers is 55 and the H.C.F. and L.C.M. of these numbers are 5 and 120 respectively, then the sum of the reciprocals of the numbers is equal to ?

A. 11/120

B. 55/501

C. 11/60

D. 12/55

Answer : A. 11/120




2. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is ?

A. 213414

B. 213414

C. 213434

D. 213444

Answer : D. 213444




3. The LCM of three different numbers is 1024. Which one of the following can never be there HCF ?

A. 8

B. 32

C. 124

D. 256

Answer : C. 124




4. If LCM of two number is 693, HCF of two numbers is 11 and one number is 99, then find other ?

A. 12

B. 45

C. 77

D. 34

Answer : C. 77




5. Which greatest possible length can be used to measure exactly 15 meter 75 cm, 11 meter 25 cm and 7 meter 65 cm ?

A. 45

B. 255

C. 55

D. 36

Answer : A. 45




6. Find the greatest number which on dividing 1661 and 2045, leaves a remainder of 10 and 13 respectively ?

A. 91

B. 127

C. 137

D. 140

Answer : B. 127



7. Six bells commence tolling together and toll at the intervals of 2,4,6,8,10,12 seconds respectively. In 60 minutes how many times they will toll together ?

A. 16

B. 15

C. 31

D. 30

Answer : C. 31




8. There are three numbers, these are co-prime to each other are such that the product of the first two is 551 and that of the last two is 1073. What will be the sum of three numbers ?

A. 67

B. 85

C. 129

D. 87

Answer : B. 85




9. Find the smallest 4 digit number which is divisible by 18, 24, 32 ?

A. 1216

B. 1512

C. 1152

D. 1680

Answer : C. 1152




10. What is the smallest number that leaves a remainder of 2 when divided by 3, 4, 5, and 6 ?

A. 56

B. 128

C. 62

D. 32

Answer : C. 62




11. 3/7 of the oranges grown are too sour to eat out 3,80,205 oranges that are grown on a farm. The owner has to sell the eatable Orange. How many Oranges can the farm owner sell ?

A. 1,62,945

B. 3,25,890

C. 2,17,260

D. 4,34,520

Answer : C. 2 , 17 , 260




12. When the integer n is divided by 8, the remainder is 3. What is the remainder if 6n is divided by 8 ?

A. 0

B. 2

C. 1

D. 3

Answer : B. 2



13. The sum of three consecutive natural numbers each divisible by 3 is 72. What is the largest among them ?

A. 21

B. 24

C. 27

D. 30

Answer : C. 27




14. A and B are two number when divided by 7 leaves a remainder 3 and 5. What will be the remainder when A-B is divided by 7 ?

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

Answer : B. 5




15. If the number 7x86038 is exactly divisible by 11, then the smallest whole number in place of x ?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Answer : C. 3




16. The total number of two-digit positive integer lesser than 100, which are not divisible by 2, 3 and 5 is ?

A. 23

B. 24

C. 25

D. 26

Answer : B. 24




17. X is a 5 digit number when we subtract the sum of the digits form X, it becomes divisible by _____?

A. 5

B. 1

C. 9

D. 6

Answer : C. 9




18. The average of three numbers is 77. The first number is twice the second and the second number is twice the third. Find the first number ?

A. 33

B. 66

C. 77

D. 132

E. None of these

Answer : D. 132



19. A and B are two cars travelling to a destination which is 360 kilometres away. A takes 4 hours to reach the destination. How much time will it take B to reach the destination if the speeds of A and B are in the ratio 9: 12 ?

A. 2.5 hrs

B. 4.5 hrs

C. 3.5 hrs

D. 3 hrs

Answer : D. 3 hrs




20. A tailor has 37.5 metres of cloth and he has to make 8 pieces out of a metre of cloth. How many pieces can he make out of this cloth ?

A. 320

B. 360

C. 400

D. None of these

Answer : D. None of these




21. Consider the following quotients :
1) 368.39 divided by 17
2) 170.50 divided by 62
3) 875.65 divided by S3

Their correct sequence in decreasing order is :

A. 1, 3, 2

B. 2, 1, 3

C. 2, 3, 1

D. 3, 1, 2

Answer : A. 1, 3, 2




22. Which is the Closest approximation to the product
0.3333 x 0.25 x 0.499 x 0.125 x 24 ?

A. 1/8

B. 3/4

C. 3/8

D. 2/5

Answer : A. 1/8




23. What will come in place of question mark in the following equation ?
54.(?)3 + 543 + 5.43 = 603.26

A. 5

B. 6

C. 8

D. None of these

Answer : C. 8




24. What decimal of an hour is a second ?

A. 0.0025

B. 0.0256

C. 0.0027

D. 0.000126

Answer : C. 0.0027



25. When 0.36 is written in the simplest fractional form, the sum of the numerator and the denominator is :

A. 15

B. 34

C. 114

D. 115

Answer : B. 34




26. If Shalu buys 6 more apples, his carton will weigh 14.5 kilograms. If the weight of one apple is 250 grams. How many apples did he initially had in his carton ?

A. 58

B. 56

C. 54

D. 52

Answer : D. 52




27. What number is to be subtracted from 0.006898 to make it a perfect square ?

A. 0.000008

B. 0.000007

C. 0.000009

D. 0.000006

Answer : C. 0.000009




28. By what number should be 86700 divided to make it a perfect square ?

A. 3

B. 2

C. 5

D. 4

Answer : A. 3




29. Convert 0.0155 into fractions ?

A. 21/2900

B. 17/2700

C. 23/3500

D. 31/2000

Answer : D. 31/2000




30. A merchant sold an article at 10% loss. If he had sold it Rs 450 more, 8% would have been gained on the cost price. Find the cost price ?

A. Rs 1200

B. Rs 1800

C. Rs 1500

D. Rs 2500

Answer : D. Rs 2500



UP NEXT IN Wipro



Resume Sample for Wipro Company => Click Here

Cover Letter to apply job in Wipro Company => Click Here

Interview Dress Code for Wipro Company => Click Here

HR Interview Questions for Wipro Company => Click Here

Interview Preparation - Technology wise for Wipro Company => Click Here

How to apply for Wipro Company => Click Here


Related Searches to Wipro Interview Questions and Answers