Operating System Interview Questions and Answers



1. What is difference between NTFS and FAT?

Answer : The NTFS file system is both secure...



2. What is deadlock in threads with Example ?

Answer : Deadlock is one of the part of multithreading.synchronized keyword is used to...



3. What is Caching ?

Answer : Caching is an area of a computer’s memory devoted to temporarily...



4. What is Scheduling ?

Answer : Scheduling is an essential part of a Multiprogramming operating systems...



5. What is Threading ?

Answer : A thread is a flow of execution through the process code...



6. What is Memory Management in OS ?

Answer : Memory management is the process of controlling and coordinating computer memory...



7. Difference between 32 bit and 64 bit architecture ?

Answer : 32-bit architecture is based on registers, address...



8. What is the difference between multicore and multiprocessor ?

Answer : A single CPU or Processor with two or more independent...



9. Preemptive Scheduling ?

Answer : The currently running process may be interrupted...





Related Searches to Operating System Interview Questions and Answers